★ TouchArcade needs your help. Click here to support us on Patreon.

Update YouTube embed tag to support HTML5?

05-30-2011, 04:36 PM
#1
Joined: Jan 2009
Posts: 8
Update YouTube embed tag to support HTML5?

I run Safari without Flash and I noticed that the YouTube videos you embed on the front page doesn't show up. AFAICT this is because you use the old embed code, if you switch to the new one, clients without Flash will get the HTML5 video player if it's available.

Code:
<iframe class="youtube-player" type="text/html" width="640" height="385" src="http://www.youtube.com/embed/VIDEO_ID" frameborder="0">
</iframe>
edit: You could probably change this for the forum embed code as well

Last edited by eisa01; 05-30-2011 at 04:39 PM. Reason: added a remark
12-08-2011, 05:57 AM
#2
Joined: Jan 2009
Posts: 8
Just bumping this as it is still a problem, and it should be a simple fix

12-08-2011, 05:19 PM
#3
Could arn tell us if there is a Problem with that since i thought that it was already done month ago?
12-11-2011, 04:50 AM
#4
Joined: Jan 2009
Posts: 8
Nope, it works on iOS because there is some special code that manages YouTube embeds. If you don't have Flash installed on your Mac (no new Macs come with it preinstalled), you'll only get the "Missing plugin" error message.

arn fixed this at MacRumors, so I'm sure it'll be an easy fix for him
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	noflash.png
Views:	8
Size:	39.2 KB
ID:	39810  
12-16-2011, 05:58 AM
#5
Joined: May 2009
Posts: 3,872
Oi TA Admins, Please look into this, I second this!

Mis-quotes!!!!!!!
Quote:
Originally Posted by GodSon View Post
The bottom two is where you can buy your bottom turrets.
Quote:
Originally Posted by Rubicon View Post
at this point I should say we're not looking for anymore guys
01-29-2012, 03:33 PM
#6
Joined: Jan 2011
Posts: 281
Bump. It would be great if this could be fixed.
04-15-2012, 10:35 AM
#7
Please, I second this. Registering on YouTube that you only want to view HTML5 doesn't work if your cookies are removed. I'm curious, why hasn't been implement thus far?
11-17-2014, 07:21 AM
#8
Joined: Aug 2009
Location: London, UK
Posts: 55
Please fix this.
04-17-2015, 09:42 PM
#9
+1 here -- would love to see this fixed too.
05-13-2015, 04:49 PM
#10
Joined: Oct 2012
Posts: 619
This still hasn't been fixed, at least put in the url for the youtube link. It isn't exactly user friendly when one has to search for a trailer. I mean at least TheVerge and their crappy video player works without Adobe.