Support our Sponsors:

Go Back   Touch Arcade > Games and Apps > iPhone and iPad Games

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #71  
Old 06-21-2010, 12:43 PM
Anders's Avatar
Anders Anders is offline
Senior Member
iPhone 5
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sweden
Posts: 1,615
Default

Quote:
Originally Posted by mlkaufman View Post
Does the iPad version still force you to do the levels in a level pack in order? If you get stuck on one level, can you just move on to the next one? Or do you just have to keep replaying it or quit that pack?

That was one thing that always bugged me about the iPhone version.
This has been discussed back and forth several times, and both options have their pros and cons.

Some people, me included, feel that if you can skip levels it is just like cheating. Some (like you, but tons of others too) just want a pick up and play whichever level they want. So yes, you could just ignore to skip levels, but usually the temptation is too big so you'll end up doing it anyway.

Also, I think it's sad that games are so easy nowadays, there is rarely a challenge. And when you do complete a hard level you have been stuck on ages, there is a great feel of satisfaction.

Like I said, it's been discussed before (in the non-HD thread), and most people seem to prefer that you can't skip levels (which you rarely can in any other game for that matter).

Just trying to explain the reasoning behind the design ;)
Reply With Quote
  #72  
Old 06-21-2010, 01:06 PM
mlkaufman mlkaufman is offline
Senior Member
iPhone 4, OS 4.x
 
Join Date: Apr 2009
Location: Chicago
Posts: 1,748
Default

Quote:
Originally Posted by Anders View Post
Some people, me included, feel that if you can skip levels it is just like cheating. Some (like you, but tons of others too) just want a pick up and play whichever level they want. So yes, you could just ignore to skip levels, but usually the temptation is too big so you'll end up doing it anyway.
Thanks for taking the time to explain.

I imagine that this has been suggested by others, but perhaps you could do something like not allow people to upload scores to the global leaderboard if they have skipped any levels in that pack. That way there is some advantage to "not cheating", but casual users can still enjoy the game. Not its like you are punishing the casual players because the serious players don't have enough self control.

For what its worth, this behavior was what got me to quick playing the iPhone version, and it is what will keep me from buying the iPad version.

On the iPhone, I was pushing myself to try harder level packs, and after a while it was just frustrating to see all those level packs where I had stopped part way through. Had I had been able to continue on and do more levels, I would instead have had a bunch of packs with one or two undone and would have eventually gone back to continue trying and finish off the last few.

Regards, Michael
Reply With Quote
  #73  
Old 06-21-2010, 01:10 PM
Anders's Avatar
Anders Anders is offline
Senior Member
iPhone 5
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sweden
Posts: 1,615
Default

Quote:
Originally Posted by mlkaufman View Post
Thanks for taking the time to explain.

I imagine that this has been suggested by others, but perhaps you could do something like not allow people to upload scores to the global leaderboard if they have skipped any levels in that pack. That way there is some advantage to "not cheating", but casual users can still enjoy the game. Not its like you are punishing the casual players because the serious players don't have enough self control.

For what its worth, this behavior was what got me to quick playing the iPhone version, and it is what will keep me from buying the iPad version.

On the iPhone, I was pushing myself to try harder level packs, and after a while it was just frustrating to see all those level packs where I had stopped part way through. Had I had been able to continue on and do more levels, I would instead have had a bunch of packs with one or two undone and would have eventually gone back to continue trying and finish off the last few.

Regards, Michael
Thanks for your feedback, we take all feedback into account. Btw, on the iPad there is a sensitivity setting (same as iPhone, or less sensitive).

(We accidentally made it too insensitive, so we added an option to increase the sensitivity, i.e. to normal).
Reply With Quote
  #74  
Old 11-10-2010, 01:08 PM
ImNoSuperMan ImNoSuperMan is offline
Senior Member
iPad
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 10,514
Default

What's New in Version 1.3.1
Quote:
- Game Center awards and leaderboards
- Classic BRIO levels
- Multitasking
- Bug fixes
Reply With Quote
  #75  
Old 11-10-2010, 02:43 PM
Cloysterpete Cloysterpete is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3
Default

Where can we go to get help with a level?, I downloaded a game pack by Zack and it's devilish, I can get anywhere on the screen but can't even see where I have to get to, he's made it so every hole you fall into puts you in a loopcyou can't get out of, which would be ok if I had any clue where I'm trying to get to.
Reply With Quote
  #76  
Old 04-01-2011, 10:16 PM
Sh0k Sh0k is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 98
Default

There is a new update today that adds full screen anti-aliasing for iPad 2 users and performance improvements for all models.

Anyone tried it yet?
Reply With Quote
  #77  
Old 04-02-2011, 04:16 AM
Bad Hanson Bad Hanson is offline
Senior Member
iPad Air, iOS 5.x
 
Join Date: Apr 2009
Location: The Westcountry UK
Posts: 508
Default

Quote:
Originally Posted by Sh0k View Post
There is a new update today that adds full screen anti-aliasing for iPad 2 users and performance improvements for all models.

Anyone tried it yet?
Hi Sh0k, yeah I bought the game. I don't know why I waited so long but I just got my new ipad (#2) and seeing they added AA went for it. Looks great actually no regrets worth picking it up IMO it is a top game.
Reply With Quote
  #78  
Old 04-25-2013, 04:42 PM
jack000 jack000 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 345
Default

Maybe anyone can help me..
Downloaded the Level Polynomial2 made by joxephw12 but can't get past level 1 because i don't know the code? anyone remembers what it was?
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Copyright 2012, TouchArcade.com, LLC.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2008 - 2011, TouchArcade.com. Privacy Policy / DMCA Copyright Agent