Support our Sponsors:

Go Back   Touch Arcade > Games and Apps > iPhone and iPad Games

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #81  
Old 07-30-2014, 09:38 PM
Falcon1987 Falcon1987 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 4
Default

Well, I had to update to iOS7 to get Blood Bros to work. But...

...even though Blood Bros doesn't have a configuration menu, I've found that by copying .nv, .cfg and .ini files from a Windows mame install to their folders in the app with iExplorer, it at least can be configured manually.

I used Windows mame 139b to configure the game and output a mame.ini file. Then the files were copied to the app folders.

.nv files copied to nvram folder: e.g. crusnusa.nv so I don't have to go through the upgrade everytime.

.cfg files copied to cfg folder: e.g. wingwar.cfg to reverse the joystick axes.

mame.ini copied to the Documents folder: edit the parameters on computer and then copy e.g. I slowed the emulation down to 50% as a test.

Once the app is closed and restarted, the changes take affect!

Hope this helps someone...
Falcon1987
Reply With Quote
  #82  
Old 08-01-2014, 09:21 PM
magicmikezero magicmikezero is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 34
Default

Quote:
Originally Posted by Falcon1987 View Post
Well, I had to update to iOS7 to get Blood Bros to work. But...

...even though Blood Bros doesn't have a configuration menu, I've found that by copying .nv, .cfg and .ini files from a Windows mame install to their folders in the app with iExplorer, it at least can be configured manually.

I used Windows mame 139b to configure the game and output a mame.ini file. Then the files were copied to the app folders.

.nv files copied to nvram folder: e.g. crusnusa.nv so I don't have to go through the upgrade everytime.

.cfg files copied to cfg folder: e.g. wingwar.cfg to reverse the joystick axes.

mame.ini copied to the Documents folder: edit the parameters on computer and then copy e.g. I slowed the emulation down to 50% as a test.

Once the app is closed and restarted, the changes take affect!

Hope this helps someone...
Falcon1987
Do you know if there is a way to program kobox? I want to be able to program my buttons for each game like I could with gridlee, which was basically another imame. If anybody knows how id appreciate the help.
Reply With Quote
  #83  
Old 08-02-2014, 02:57 AM
mariods64 mariods64 is offline
Member
iPhone 4S, iOS 7.x
 
Join Date: Jul 2014
Location: USA,VT
Posts: 30
Default

The creator has a NES emulator now
Reply With Quote
  #84  
Old 08-08-2014, 12:31 PM
GAMESHARQ GAMESHARQ is offline
Senior Member
iPad 2, iOS 7.x
 
Join Date: Aug 2011
Location: Earth
Posts: 113
Default

Can anyone please confirm whether or not this app is compatible with the iCade cabinet?
Reply With Quote
  #85  
Old 08-14-2014, 06:29 AM
electricmotion electricmotion is offline
Junior Member
iPad 2, iOS 7.x
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 2
Default

Hello,

Icade works well sort of...
I'm quite disappointed because i can't make more than 3 buttons works.
So for any game that needs more than that you may just forget it.

Anyone had success trying to map the other buttons by modifying mame config files ?

thanks for helping !
Reply With Quote
  #86  
Old 08-15-2014, 06:21 PM
magicmikezero magicmikezero is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 34
Default

Quote:
Originally Posted by electricmotion View Post
Hello,

Icade works well sort of...
I'm quite disappointed because i can't make more than 3 buttons works.
So for any game that needs more than that you may just forget it.

Anyone had success trying to map the other buttons by modifying mame config files ?

thanks for helping !
I'd like to know this as well. I hope it gets an update to where you can map the buttons and adds more than 3 buttons.
Reply With Quote
  #87  
Old 08-31-2014, 06:03 PM
Rasterico Rasterico is offline
Senior Member
iPhone 5s, iOS 7.x
 
Join Date: Jan 2009
Location: United Kingdom
Posts: 409
Default

So has this seen any updates recently? I stupidly updated my phone and lost Gridlee before syncing so it's gone forever I have seen the 25pp and Tongbu versions but I don't fancy downloading and installing software on my iMac where I can't even understand the language let alone know what it's doing! I really want to be able to use MAME again
Reply With Quote
  #88  
Old 11-18-2014, 06:46 PM
GAMESHARQ GAMESHARQ is offline
Senior Member
iPad 2, iOS 7.x
 
Join Date: Aug 2011
Location: Earth
Posts: 113
Default

Any way to get this to work on iOS 8? I got a new iphone 6+ and it doesn't seem to be recognizing the roms.

Edit: Whoops, nevermind. I was doing it wrong. It still works on iOS 8. Thank goodness!

Last edited by GAMESHARQ; 11-18-2014 at 07:48 PM..
Reply With Quote
  #89  
Old 12-12-2014, 04:17 PM
MStrodl MStrodl is offline
Junior Member
iPod Touch (3rd Gen), iOS 5.x
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1
Default I've Got It!!!

If you want the answer:•••Spoiler:  
Add the roms into documents/roms/ then tap the multiplayer button and tap change rom!!! sorry if somebody figured it out already I was too lazy to look


or if you want to just figure it out yourself that works too!
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Copyright 2012, TouchArcade.com, LLC.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2008 - 2011, TouchArcade.com. Privacy Policy / DMCA Copyright Agent