★ TouchArcade needs your help. Click here to support us on Patreon.

Phoenix HD - A Modern Arcade Shmup (by Firi Games)

09-27-2012, 03:33 AM
Joined: Sep 2012
Posts: 8
Anyway you know what to do now and i can't wait to see the next game from you guys

11-12-2012, 06:42 PM
Joined: May 2010
Posts: 456
Thread bump. It would be cool if you could pay 5000 and skip 50 levels. I'd like to try starting at a super hard level.

11-14-2012, 04:50 AM
Heya!

So you mean like an extended Phoenix Wake?

@edrijver

Try the awesome Phoenix HD, why not it's free
indie game designer @Firi Games http://www.firigames.com
11-22-2012, 10:28 AM
Right guys, small patch heading your way soon.

The biggest change actually doesn't affect most of you, but if you happen to have checked the Chinese App Store you would've noticed a slew of 1-star reviews. This is because of the Chinese government blocking most of the internet traffic to google... where we host the Phoenix HD leaderboards and authentication servers. I say "most" because a lot of Chinese players are getting through, but a considerable amount is being blocked. Because of this, they cannot use any of the ships beyond the Phoenix and anything else that requires communication with our servers, like updating scores or coin amounts. Quite a big problem.

Trust me when I say I'm pretty capable of answering Chinese support mails using Google translate by now :P I'm sure you guys can see this was a big problem for us, but we found a solution, which is 'impossible' to field test, but "should work". *fingers crossed*.

There are some cool changes for you guys as well though!
* We have removed the black borders on the side for iPad users. The full screen look is awesome
* We have adjusted the 'moveable area' on the iPhone 5, so the bottom won't feel like a huge invisible wall. Effectively we have moved a bit of the dead zone to the top.
Important to note that the area you can move the ship in is still the same across all devices!

There is a slight overhaul for the leaderboards as well. You will still be presented with a nice map view on the score screen, but when you go into details we are back to a list view. Simply because the lists offer a better overview. There are 2 lists, 1 with all the scores and 1 with the Medal Targets for your current score. We hope this will make the whole Medal Target concept a bit more clear as well

This update will be submitted "soon"

@edrijver

Try the awesome Phoenix HD, why not it's free
indie game designer @Firi Games http://www.firigames.com
11-29-2012, 01:57 PM
Joined: Dec 2009
Posts: 2,867
Hike do I equip the power ups floating around on the screen ? I move my ship over them to pick it up & it doesn't pick it up?

Drat!
11-29-2012, 02:19 PM
Joined: May 2012
Location: In the Chatroom
Posts: 15,759
No black bars on the ipad version? That would be great! Looking forward to that!!!
11-30-2012, 03:56 AM
Quote:
Originally Posted by WCFields View Post
Hike do I equip the power ups floating around on the screen ? I move my ship over them to pick it up & it doesn't pick it up?
When a power-up is on screen you grab and store it as a default action. When you want to use it, tap the screen with a second finger. So you have 1 finger to move your ship and a second tap to activate the power-up.
It is also briefly demonstrated in the video asociated with the Phoenix ship in Ship selection.

I hope this answers your question.

@edrijver

Try the awesome Phoenix HD, why not it's free
indie game designer @Firi Games http://www.firigames.com
11-30-2012, 11:42 AM
Joined: Dec 2009
Posts: 2,867
Quote:
Originally Posted by Selachii View Post
When a power-up is on screen you grab and store it as a default action. When you want to use it, tap the screen with a second finger. So you have 1 finger to move your ship and a second tap to activate the power-up.
It is also briefly demonstrated in the video asociated with the Phoenix ship in Ship selection.

I hope this answers your question.
Thank you

Drat!
12-01-2012, 12:43 AM
Joined: May 2010
Posts: 456
Quote:
Originally Posted by Selachii View Post
Heya!

So you mean like an extended Phoenix Wake?
Yup.
12-01-2012, 11:04 AM
Quote:
Originally Posted by RCranium666 View Post
Yup.
Ok, noted. We actually had a Wake 1 and Wake 2 at some point, to get further for a higher price, but we wanted to keep it a bit more simple. Might introduce it at some point, who knows.

Patch should be rolling out 2morow.

@edrijver

Try the awesome Phoenix HD, why not it's free
indie game designer @Firi Games http://www.firigames.com