★ TouchArcade needs your help. Click here to support us on Patreon.
12-28-2012, 09:14 AM
well actually, I think I'm going on a trip or something. I'll check out some Wi-fi connections if I do.
12-28-2012, 09:22 AM
Joined: Jul 2012
Location: DarthGuy's Deathstar
Posts: 1,412
Sheinfell: You don't need much physics to do this. There is gravity for sure (grenades) so all the developers have to do is this. When the grenade collides make it disappear. Then from that collision point create several "gameobjects" (unity term basically meaning items) and set random angles andshoot them out.when they collide they check if it is a player they hit and if it is they take damage. If it is a wall it does nothing. (use rigidbodies making it stiff but physicy basically adding gravity and giving it mass). After checking for player and the player takes damage, you delete the object.

This is ALL in code of course.

Then add the particle system (to make it look good) that has colliders on the particles. So the explosion would do nothing but sit there then disappear.

Quote:
Originally Posted by undead.exe
(Speaking of which, the world has already ended in Australia, and it sure doesn't seem any different >_____>)

12-28-2012, 09:36 AM
Joined: Jul 2012
Location: DarthGuy's Deathstar
Posts: 1,412
Quote:
Originally Posted by ThePowerofLava View Post
It played a vital role
CONGRATS!
Where did you get the parts? Online?

Quote:
Originally Posted by undead.exe
(Speaking of which, the world has already ended in Australia, and it sure doesn't seem any different >_____>)
12-28-2012, 09:56 AM
Joined: Jun 2012
Posts: 1,816
Quote:
Originally Posted by Arrow0x View Post
and I get... "You were disconnected by the communication device. Try reconnecting. If the problem continues, verify your settings."

LOL
Was that message from within Star Warfare itself?? I've never a message THAT long before...
12-28-2012, 10:24 AM
Quote:
Originally Posted by JediKnight View Post
CONGRATS!
Where did you get the parts? Online?
NewEgg.
12-28-2012, 10:30 AM
Joined: Jul 2012
Location: DarthGuy's Deathstar
Posts: 1,412
Quote:
Originally Posted by ThePowerofLava View Post
NewEgg.
Cool!

I love that website now...

Quote:
Originally Posted by undead.exe
(Speaking of which, the world has already ended in Australia, and it sure doesn't seem any different >_____>)

Last edited by JediKnight; 12-28-2012 at 04:44 PM.
12-29-2012, 09:46 PM
Quote:
Originally Posted by undead.exe View Post
Was that message from within Star Warfare itself?? I've never a message THAT long before...
nah, it was from Settings. I couldn't connect to the VPN it seems.
12-29-2012, 10:14 PM
Joined: Jun 2012
Posts: 1,816
Quote:
Originally Posted by Arrow0x View Post
nah, it was from Settings. I couldn't connect to the VPN it seems.
I'll look for another one, keep you posted
12-30-2012, 09:26 AM
Joined: Jun 2012
Posts: 1,816
Quote:
Originally Posted by undead.exe View Post
I'll look for another one, keep you posted
The other one I've found which works is found here (USA Hot Free VPN).

One thing I've found with both this one and the other one I showed you is that after connecting, you might need to go to Safari and try accessing a website: you'll get redirected to the VPN's site where it says you need to agree to its terms of use prior to using it. Once you've done that, it'll be a matter of getting it to work in SW, if it's at all possible.

What I've found is that the game won't let me get online if I've got the VPN active. My supposed way around it was to get online prior to activating the VPN, then quickly swipe over to Settings to activate the VPN (four finger swipe on an iPad, or double tap the home button on any iDevice to bring up the taskbar), and then get back to the SW game ASAP before the online server times out.
01-01-2013, 12:12 AM
Joined: Jun 2012
Posts: 1,816
Happy New Year from Australia!