★ TouchArcade needs your help. Click here to support us on Patreon.

3.0 Has Broken My iPod!

06-17-2009, 07:12 PM
Junior Member [Original Poster]
Joined: Apr 2009
Posts: 21
3.0 Has Broken My iPod!

I bought and installed OS 3.0 on my 2G iPod Touch and now it's completely laggy. Opening apps and playing them is impossible, I tried to play Isotope and couldn't it was extremely laggy! I expected bugs, but this is not a bug, this has my iPod unusable!

Did anyone else get this?

Grammar Error: 3.0 Broke My iPod

Last edited by Sync; 06-17-2009 at 10:48 PM.
06-17-2009, 07:15 PM
Joined: Feb 2009
Location: United States
Posts: 2,571
sucks for you some apps like isotope probably arent 3.0 tested

there was an update submitted for that i think

Currently Playing: MiniGore, LUXOR, Baseball Sluggers, Zenonia, Spy Bot Chronicles,
openfeint ID: stykman Plus+ ID: Stykman
Twitter: Stykman1 follow me
Beta tested: 15 games

06-17-2009, 07:21 PM
Joined: Oct 2008
Location: In My Head
Posts: 3,358
Try and restore it from a backup, it will keep the update, but maybe re-syncing to itunes will fix the issue?...

06-17-2009, 07:22 PM
Joined: Oct 2008
Posts: 2,326
It hasn't broken my ipod (since I can't sync), but I've paid TWICE for it, and my itunes doesn't work anymore, it also won't recognize my ipod when I connect them.

Check out Randomness is green
some youtube comment:
She's smart...
in a parallel universe, 100 billion years ago
06-17-2009, 07:37 PM
Joined: Jul 2008
Location: Boston
Posts: 1,268
a cold hard reset might help

you may lose your data though

first just try powering it off and restarting it, if that doesn't help

hold down the power and home button to force it off....

if that doesn't help, i can tell you the instructions to Cold hard reset it
but if you have to do the last step, you will lose your data, just on your device
and you will have to resync everything you want and redo all your settings

it sucks, but at least your device isn't a brick paperweight

here are the steps, for the iphone, and the ipod, to do a manual hard reset...use it as a last resort,

1. Turn the iPhone ON
2. CONNECT it to the dock
3. Make sure iTunes is open so you'll know when it enters DFU mode
4. HOLD the Power/Sleep-Wake button AND the Home button for 10 seconds
5. RELEASE only the Power/Sleep-Wake button and continue to hold the Home button
6. WAIT until iTunes recognizes the phone in DFU Restore mode (in Windows a bubble pops up saying it recognized new hardware "DFU Mode" or something to that effect)
The last step may take SOME TIME, like, say, even 60 seconds or so. The screen should be OFF (black), if you see the "Connect to iTunes" logo, START OVER. It may take a few tries to do the steps just right, just reboot (hold both Power/Sleep-Wake AND Home until the Apple logo appears and the phone turns back on) then try again.

Last edited by mek; 06-17-2009 at 07:49 PM.
06-17-2009, 07:38 PM
Joined: Feb 2009
Location: Denver, CO, USA
Posts: 89
It's up to the developers to test for 3.0 and update if needed. The downside is that updates (and new apps) are taking extra long to get approved right now, so if something isn't working 100% correctly, it's possible the dev has already submitted an update and is waiting for it to go live. Hopefully this won't result is a bunch of unwarranted negative reviews in iTunes, but I can't see how it won't...
06-17-2009, 08:41 PM
Joined: May 2009
Location: The Golden State
Posts: 5,809
Anyone else experience this problem?

I downloaded 3.0 and when I open apps, they just quick out instantly

Add me on Steam for TF2: eggzbacon
06-17-2009, 08:44 PM
Joined: Jul 2008
Location: Boston
Posts: 1,268
Originally Posted by eggzbacon View Post
Anyone else experience this problem?

I downloaded 3.0 and when I open apps, they just quick out instantly
i had that problem with 2.0

I remember having to reboot and resync my device a good 17 times until apple released a patch to fix it...it sucked
06-17-2009, 09:16 PM
Joined: Mar 2009
Posts: 1,657
No problem...Just hold the quick home and power button for a reset

Originally Posted by Somerandomdude View Post
...I vink you fail good sir. I don't vink vat yo get ze jok.
Proud Member of SAB
SAB Intelligence Officer
06-17-2009, 09:29 PM
Joined: May 2009
Location: The Golden State
Posts: 5,809
ok i restored my iPod and everything is working fine.

Add me on Steam for TF2: eggzbacon