★ TouchArcade needs your help. Click here to support us on Patreon.

"The Debugger has exited with status 1." after installing 3.0.

06-23-2009, 08:06 PM
#1
Joined: Apr 2009
Posts: 227
"The Debugger has exited with status 1." after installing 3.0.

Not sure what to do here.. I installed 3.0 on my phone using my PC. My phone is set to sync with that iTunes, so I updated it there. I then installed the 3.0 SDK on my Mac.

The app compiles fine. In the simulator, I can run it with no problems. When I connect my phone to my Mac, I get the following in the Organizer: "XCode cannot find the software image to install this version." If I compile and build to my device, the app compiles and installs on the phone. The debugger breaks though with the following message:
Quote:
[Session started at 2009-06-23 08:38:52 -0500.]
GNU gdb 6.3.50-20050815 (Apple version gdb-1119) (Thu May 14 05:35:37 UTC 2009)
Copyright 2004 Free Software Foundation, Inc.
GDB is free software, covered by the GNU General Public License, and you are
welcome to change it and/or distribute copies of it under certain conditions.
Type "show copying" to see the conditions.
There is absolutely no warranty for GDB. Type "show warranty" for details.
This GDB was configured as "--host=i386-apple-darwin --target=arm-apple-darwin".warning: An even number of paths must be given, surround paths constaining spaces with single or double quotes.
tty /dev/ttys003
Loading program into debugger…
sharedlibrary apply-load-rules all
warning: Unable to read symbols from "dyld" (prefix __dyld_) (not yet mapped into memory).
warning: Unable to read symbols from "Foundation" (not yet mapped into memory).
warning: Unable to read symbols for "/System/Library/Frameworks/UIKit.framework/UIKit" (file not found).
warning: Unable to read symbols from "UIKit" (not yet mapped into memory).
warning: Unable to read symbols for "/System/Library/Frameworks/CoreGraphics.framework/CoreGraphics" (file not found).
warning: Unable to read symbols from "CoreGraphics" (not yet mapped into memory).
warning: Unable to read symbols for "/System/Library/Frameworks/OpenGLES.framework/OpenGLES" (file not found).
warning: Unable to read symbols from "OpenGLES" (not yet mapped into memory).
warning: Unable to read symbols from "QuartzCore" (not yet mapped into memory).
warning: Unable to read symbols for "/System/Library/Frameworks/AVFoundation.framework/AVFoundation" (file not found).
warning: Unable to read symbols from "AVFoundation" (not yet mapped into memory).
warning: Unable to read symbols from "SystemConfiguration" (not yet mapped into memory).
warning: Unable to read symbols from "libgcc_s.1.dylib" (not yet mapped into memory).
warning: Unable to read symbols from "libSystem.B.dylib" (not yet mapped into memory).
warning: Unable to read symbols from "libobjc.A.dylib" (not yet mapped into memory).
warning: Unable to read symbols from "CoreFoundation" (not yet mapped into memory).
Program loaded.
target remote-mobile /tmp/.XcodeGDBRemote-251-34
Switching to remote-macosx protocol
mem 0x1000 0x3fffffff cache
mem 0x40000000 0xffffffff none
mem 0x00000000 0x0fff none
run
Running…
[Switching to thread 10755]
[Switching to thread 10755]
gdb stack crawl at point of internal error:
[ 0 ] /Developer/Platforms/iPhoneOS.platform/Developer/usr/libexec/gdb/gdb-arm-apple-darwin (align_down+0x0) [0x123ca2]
[ 1 ] /Developer/Platforms/iPhoneOS.platform/Developer/usr/libexec/gdb/gdb-arm-apple-darwin (macosx_solib_add+0x3ad) [0x170d03]
[ 2 ] /Developer/Platforms/iPhoneOS.platform/Developer/usr/libexec/gdb/gdb-arm-apple-darwin (remote_macosx_complete_create_or_attach+0xe1) [0x18561a]
[ 3 ] /Developer/Platforms/iPhoneOS.platform/Developer/usr/libexec/gdb/gdb-arm-apple-darwin (remote_macosx_create_inferior+0x49d) [0x185cb2]
[ 4 ] /Developer/Platforms/iPhoneOS.platform/Developer/usr/libexec/gdb/gdb-arm-apple-darwin (run_command_1+0x27c) [0x6714a]
[ 5 ] /Developer/Platforms/iPhoneOS.platform/Developer/usr/libexec/gdb/gdb-arm-apple-darwin (execute_command+0x2b6) [0x121ffe]
[ 6 ] /Developer/Platforms/iPhoneOS.platform/Developer/usr/libexec/gdb/gdb-arm-apple-darwin (mi_execute_async_cli_command+0xe2) [0x17b84]
[ 7 ] /Developer/Platforms/iPhoneOS.platform/Developer/usr/libexec/gdb/gdb-arm-apple-darwin (captured_mi_execute_command+0x14e) [0x18118]
[ 8 ] /Developer/Platforms/iPhoneOS.platform/Developer/usr/libexec/gdb/gdb-arm-apple-darwin (catch_exception+0x41) [0x7b49c]
[ 9 ] /Developer/Platforms/iPhoneOS.platform/Developer/usr/libexec/gdb/gdb-arm-apple-darwin (mi_execute_command+0xa3) [0x1534a]
[ 10 ] /Developer/Platforms/iPhoneOS.platform/Developer/usr/libexec/gdb/gdb-arm-apple-darwin (mi_execute_command_wrapper+0x30) [0x154ed]
[ 11 ] /Developer/Platforms/iPhoneOS.platform/Developer/usr/libexec/gdb/gdb-arm-apple-darwin (handle_file_event+0x15d) [0x80dae]
[ 12 ] /Developer/Platforms/iPhoneOS.platform/Developer/usr/libexec/gdb/gdb-arm-apple-darwin (process_event+0x83) [0x80775]
/SourceCache/gdb/gdb-1119/src/gdb/macosx/macosx-nat-dyld.c:1395: internal-error: unrecognized shared library breakpoint
A problem internal to GDB has been detected,
further debugging may prove unreliable.

The Debugger has exited with status 1.The Debugger has exited with status 1.
I can't figure it out and searching comes up with nothing. Anyone know what I did wrong or how I can fix this? It sucks not being able to debug from my phone.

Roy
06-24-2009, 12:07 AM
#2
Joined: Apr 2009
Posts: 227
.. I am at a complete stop. I can't compile anything onto my phone :/ This sucks.
06-24-2009, 12:10 AM
#3
Joined: May 2009
Location: Palmerston North, New Zealand
Posts: 464
First thing I would try is reinstalling the SDK. I had some issue with the latest SDK and reinstalled and problem solved. If this doesn't work then back to the drawing board...

Check out Sheepish, 100+ levels of puzzle fun! With sheep!
And more about us: www.pixelthismobile.com
plus+ id: Newtz
06-24-2009, 01:16 AM
#4
Joined: Apr 2009
Posts: 227
I reinstalled the SDK twice and that did nothing. I even uninstalled XCode and that did nothing.

I got it working.. I honestly don't know how. I can get my current app to build just fine now. Unfortunately vipValet doesn't build, so back to the drawing board for that one. I emailed Apple about it and there are other devs with the same issue, so maybe there's a bug somewhere.