★ TouchArcade needs your help. Click here to support us on Patreon.

How to get proper icon when submitting a game release to this site

06-22-2015, 10:36 AM
#1
Joined: May 2015
Posts: 7
How to get proper icon when submitting a game release to this site

I recently submitted a post to advertise my iPhone game, but for some reason there is no icon showing on the post.

I tried playing around with things but cannot get the icon to be shown.

Can anyone help?

Here is the post:

http://forums.toucharcade.com/showthread.php?t=264588
06-22-2015, 11:02 AM
#2
Joined: Apr 2015
Location: Arendelle
Posts: 654
From this thread: http://forums.toucharcade.com/showthread.php?t=264626

Quote:
Originally Posted by Echoseven View Post
Simply get your Apple Store link and put it between special tags, like so: [appinfo=all]LINK[/appinfo].

That appinfo tag will do all the work for you (it grabs the icon, description and screenshots from the AppStore page). You might want to attach some videos to the first post though.

Last edited by Elsa; 06-22-2015 at 11:04 AM.

06-22-2015, 11:54 AM
#3
Joined: May 2015
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by Elsa View Post
From this thread: http://forums.toucharcade.com/showthread.php?t=264626

That appinfo tag will do all the work for you (it grabs the icon, description and screenshots from the AppStore page). You might want to attach some videos to the first post though.
I did that, but still not showing the icon. Here is the exact line I used: [I added 'XXX' so the logic doesn't kick in for this post]

[XXXappinfo=all]https://itunes.apple.com/us/app/dokusen/id1000275892?mt=8[/XXXappinfo]
06-22-2015, 01:41 PM
#4
Joined: Apr 2015
Location: Arendelle
Posts: 654
Try to copy and paste this into the original post of your thread:

[appinfo=all]https://itunes.apple.com/us/app/id1000275892?mt=8[/appinfo]
[hdyoutube]1Q8FW-tCCjU[/hdyoutube]
06-22-2015, 07:32 PM
#5
Joined: May 2015
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by Elsa View Post
Try to copy and paste this into the original post of your thread:

[appinfo=all]https://itunes.apple.com/us/app/id1000275892?mt=8[/appinfo]
YouTube: [url=http://youtube.com/watch?v=1Q8FW-tCCjU]video[/url]
Elsa, thanks for the suggestion. I tried that, but when I search for my post via the Search option (using "Dokusen") I still do not see an icon, not sure why.

Also, when I look through the thread manually (going back to the date I made the post, around 8pm yesterday), I can't find the post.

Did it get moved somehow? Also the number of hits seems to have stalled around 200. I'm not sure if one my changes somehow "broke" this post...

If I did something wrong please let me know.

Thanks!
06-22-2015, 07:55 PM
#6
Joined: Jul 2011
Location: The red Skittle
Posts: 5,768
I tried messing around with it a little bit on my end, the code is reaching for the data correctly, but the data isn't coming through.

Your game is released in the U.S., right? I know the link is us based so it may be a silly question, but there's very few other things I can think of.


Edit: Hmmmmm... It's not showing up in the search because it's tagged as iPhone-only. Looking through the forum with the iPhone tag on, it's right there. First page.



Need professional proofreading, editing or writing that won't break your budget?
Contact me at youarelowonhealth.com or via PM.

Last edited by Echoseven; 06-22-2015 at 08:04 PM.
06-23-2015, 06:24 AM
#7
Joined: May 2015
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by Echoseven View Post
I tried messing around with it a little bit on my end, the code is reaching for the data correctly, but the data isn't coming through.

Your game is released in the U.S., right? I know the link is us based so it may be a silly question, but there's very few other things I can think of.

Edit: Hmmmmm... It's not showing up in the search because it's tagged as iPhone-only. Looking through the forum with the iPhone tag on, it's right there. First page.
Yes, my game is in the US. I tried to look at the forum by clicking on "iPhone" from the summary screen and do not see my post anywhere on the first 6 pages. I checked with my previous game which I posted on here (search for 'play the field') and the post looks totally different.

Is it OK if I delete my post and recreate a new one? Maybe since I added the special meta tag after post it broke something?
06-23-2015, 07:04 AM
#8
Joined: Jul 2011
Location: The red Skittle
Posts: 5,768
Just tried experimenting with creating a new thread, and it appeared instantly. Might be some caching issue, I'm stumped to be honest.

I deleted the old thread, go ahead and create a new one. For ease of use, here's the code to copy/paste for the appinfo and youtube embeds:


[appinfo=all]https://itunes.apple.com/us/app/dokusen/id1000275892[/appinfo]
[hdyoutube]1Q8FW-tCCjU[/hdyoutube]




Need professional proofreading, editing or writing that won't break your budget?
Contact me at youarelowonhealth.com or via PM.
06-23-2015, 10:06 AM
#9
Joined: May 2015
Posts: 7
Echoseven, thanks for the help! I just created a new post and the icon (and other app info) shows up nicely.

Thanks everyone!