★ TouchArcade needs your help. Click here to support us on Patreon.

Appshopper Down?

11-01-2009, 07:16 PM
#1
Senior Member [Original Poster]
Joined: May 2009
Posts: 387
Appshopper Down?

(Mods, please move this thread if you deem it in the wrong section!)

Is Appshopper down for you? It's been just plain down and extremely slow for me, since Friday night.

I usually check Appshopper religiously once a day, and for a special weekend like Halloween, with its attendant sales -- several times a day. I have all the Appsniper-type apps, but what makes AS different is the readability of the descriptions, screenshots and the speed of the sales postings.

Thanks for any info.
11-01-2009, 07:21 PM
#2
Joined: Feb 2009
Location: Saratoga, CA, USA
Posts: 11,774
Quote:
Originally Posted by Fe1 View Post
(Mods, please move this thread if you deem it in the wrong section!)

Is Appshopper down for you? It's been just plain down and extremely slow for me, since Friday night.

I usually check Appshopper religiously once a day, and for a special weekend like Halloween, with its attendant sales -- several times a day. I have all the Appsniper-type apps, but what makes AS different is the readability of the descriptions, screenshots and the speed of the sales postings.

Thanks for any info.
Sure seems flaky to me today. Down most of the time and when it does come up the apps are missing their icons and screenshots.

Tim "Lord Gek" Jordan, Game Consultant
Twitter: LordGek
GameCenter, iTunes: Lord Gek
My iTunes Reviews

11-01-2009, 07:26 PM
#3
Senior Member [Original Poster]
Joined: May 2009
Posts: 387
Quote:
Originally Posted by LordGek View Post
Sure seems flaky to me today. Down most of the time and when it does come up the apps are missing their icons and screenshots.
That's what's happening to me too. Whew, thanks, at least it's not my connection.

I believe now that Toucharcade's handy New Games section must be tied to Appshopper, as I noticed when Appshopper FIRST started having problems around Saturday morning, that the TA section stopped loading price drops and new games. It's regularised itself since then though.

Editing: Oops, I spoke too soon. The New Games section is more down than up here too. This is what I saw at time of editing.


Last edited by Fe1; 11-01-2009 at 07:31 PM. Reason: Addition of jpeg
11-01-2009, 07:33 PM
#4
Joined: Feb 2009
Location: Saratoga, CA, USA
Posts: 11,774
Quote:
Originally Posted by Fe1 View Post
That's what's happening to me too. Whew, thanks, at least it's not my connection.

I believe now that Toucharcade's handy New Games section must be tied to Appshopper, as I noticed when Appshopper FIRST started having problems around Saturday morning, that the TA section stopped loading price drops and new games. It's regularised itself since then though.
I just saw Arn's recent Twitter, there are some sort of server troubles I'm guessing.

Quote:
Originally Posted by Arnold Kim's Twitter
any apache/linux experts out there? like beyond just the basics. troubleshooting high load, ddos, other issues.

Tim "Lord Gek" Jordan, Game Consultant
Twitter: LordGek
GameCenter, iTunes: Lord Gek
My iTunes Reviews
11-01-2009, 07:53 PM
#5
Joined: May 2009
Location: The Golden State
Posts: 5,809
Query failed: connection to localhost:3312 failed (errno=111, msg=Connection refused).

Add me on Steam for TF2: eggzbacon
11-01-2009, 08:05 PM
#6
Joined: Dec 2008
Posts: 4,176
back up for me. I also pinged it from command prompt on Microsoft XP and this is what I got:

Pinging appshopper.com [74.86.23.180] with 32 bytes of data:

Reply from 74.86.23.180: bytes=32 time=48ms TTL=48
Reply from 74.86.23.180: bytes=32 time=48ms TTL=48
Reply from 74.86.23.180: bytes=32 time=47ms TTL=48
Reply from 74.86.23.180: bytes=32 time=48ms TTL=48

Ping statistics for 74.86.23.180:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 47ms, Maximum = 48ms, Average = 47ms

So it seems that the server is up and working now.
11-01-2009, 09:44 PM
#7
Senior Member [Original Poster]
Joined: May 2009
Posts: 387
Quote:
Originally Posted by yourofl10 View Post
So it seems that the server is up and working now.
Kinda. It was flying a moment ago and I said, whew, they fixed it. But when I got to page three, it gave me this message:

Unable to select database

The good thing is that they're working on it. I wish I had posted to TA earlier, since it seems they started to genuinely work on it after I posted about the site being down.

Thanks for the Twitter info!
11-02-2009, 12:11 AM
#8
Joined: Nov 2008
Location: Kansas City, MO
Posts: 1,612
Glad to see I'm not the only one having issues- Hopefully the problem will be resolved soon

Playing: FIFA 12 Monster Island Quarrel Deluxe FIFA Superstars Fix-It-Up
Waiting For: Trenches 2, Ultra Kid, Car Jack Streets 2, Star Command
Plus+, Game Center, Open Feint, Crystal, Gameloft Live: jecebn
11-02-2009, 01:15 AM
#9
Joined: Apr 2008
Posts: 2,438
finally back

arn