★ TouchArcade needs your help. Click here to support us on Patreon.

Why is the main site so slow during the day?

11-28-2009, 07:09 PM
#1
Senior Member [Original Poster]
Joined: Oct 2009
Posts: 343
Why is the main site so slow during the day?

I mean i understand this place gets lot of traffic but honestly, can't something be done to speed up the page load times? It takes several minutes to load up the main page during daylight hours, only in the wee early hours of the morning or really late at night does the site load up at a decent speed. Is it just me or is everyone experiencing the same issues i am?
11-28-2009, 07:12 PM
#2
Joined: May 2009
Location: The Golden State
Posts: 5,809
What?

Add me on Steam for TF2: eggzbacon

11-28-2009, 07:14 PM
#3
Joined: Jun 2009
Posts: 10,505
I didnt really notice any difference in speed. Dont know whats wrong in your case.
11-28-2009, 07:16 PM
#4
Joined: Sep 2009
Posts: 5,678
Its probably just your internet, it doesn't take long to load at all for me, and I have shitty internet speed, I have pics to prove just how shitty it is lol
11-28-2009, 07:45 PM
#5
Joined: Oct 2008
Location: Vancouver, BC
Posts: 1,652
I don't notice any drop in page load time...I think it might be your Internet.

 /l、
(゚、
 l、 ~ヽ
 じしf_, )ノ Inconspicuous Group Cat?
11-28-2009, 09:07 PM
#6
Joined: Aug 2009
Posts: 185
I'm not noticing anything here either.
11-28-2009, 09:15 PM
#7
Joined: Apr 2008
Posts: 2,438
Quote:
Originally Posted by jwm2 View Post
I mean i understand this place gets lot of traffic but honestly, can't something be done to speed up the page load times? It takes several minutes to load up the main page during daylight hours, only in the wee early hours of the morning or really late at night does the site load up at a decent speed. Is it just me or is everyone experiencing the same issues i am?
As others have said, there front page shouldn't be slow. I'm not sure if the issue is with your connectivity or something like that.

arn
11-28-2009, 09:21 PM
#8
Joined: Dec 2008
Posts: 4,176
Might be your internet speed. I have a <150KB internet speed (which sucks IMO) and it loads fine. maybe it's your internet browser.
12-02-2009, 03:08 PM
#9
Joined: May 2009
Location: at my computer?
Posts: 505
well if you have cable internet... then it's probably because everyone else around you is using the internet at the same time, thus lowering your available bandwidth. Late at night everyone else is sleeping so you have pretty all that you can use.

Games I'm Playing: Doom Classic, Red Conquest!, Battle for Wesnoth, Land Air Sea Warfare (my favorite rts, buy it today!)
12-02-2009, 03:14 PM
#10
Joined: Jun 2009
Location: London, UK
Posts: 3,741
My internet connection is pretty terrible but I've never had problems with the main site... it's just trying to load gameplay videos that kills me.

  /l、
゙(゚、 。 7 ノ
 l、゙ ~ヽ
 じしf_, )ノ