★ TouchArcade needs your help. Click here to support us on Patreon.

iPhone: The Creeps! Glitch

01-30-2009, 04:39 PM
#1
Joined: Oct 2008
Location: Vancouver, BC
Posts: 1,652
The Creeps! Glitch

No idea what caused the glitch but...(sorry its sideways)

Click image for larger version

Name:	photo.jpg
Views:	37
Size:	66.1 KB
ID:	983

Flashlight + White Glue Shooter are messed up, enemies are like invisible, random red blocks on ground, and a random brown box under bed. Oh yeah, you can't tell this from the picture, but the shooter right above the bed kept shooting right with no bullets coming out.

 /l、
(゚、
 l、 ~ヽ
 じしf_, )ノ Inconspicuous Group Cat?
01-30-2009, 04:43 PM
#2
I had that happen to me yesterday. It was fine after I started a new game.

01-30-2009, 04:44 PM
#3
Joined: Oct 2008
Location: Florida
Posts: 707
Yup...

Got it too...right after the last update. Was playing my highest scoring game, too!!!
01-30-2009, 05:13 PM
#4
Joined: Dec 2008
Location: Clifton Park, NY
Posts: 156
I have yet to see this happen in any of my times playing the game.

I'll report back here if I encounter the bug.

Graphic/Web Designer
Beta Tester - PM me for more info
Visit My Twitter
01-30-2009, 05:43 PM
#5
Haha, found exactly the same glitch.
Started the game 5 min ago, the first time after the last update,
and went on "Resume"..... and now I see pixel art...

{ Permanently addicted to: 868-HACK }
I perform. Therefore I am. You should book me.
..::: METROCCOLIS :::..
02-15-2009, 05:52 PM
#6
Joined: Aug 2008
Posts: 536
I get a glitch that's like this - when the creeps are hit with projectiles, they display random chunks of scenery which replaces the sprite with a little mini map basically. You can see it in this screenshot.



Before the last update, this bug didn't appear at all, so I'm not sure that it's a problem with my iPod.

Games Uncovered: The best iPhone gaming news and reviews.
www.gamesuncovered.com
twitter.com/gamesuncovered
youtube.com/gamesuncovered
02-15-2009, 05:57 PM
#7
Joined: Feb 2009
Location: Las Vegas, NV, USA
Posts: 2,404
You brokered it
02-15-2009, 06:02 PM
#8
Joined: Feb 2009
Location: Canada
Posts: 1,249
I've never seen any of these. o.O

And I play it tons.
02-15-2009, 10:25 PM
#9
Joined: Dec 2008
Location: Los Angeles, Ca
Posts: 357


The support site tells you how to fix it, but I'll sum it up here.

This is a known bug that only happens when you update the game to 1.1.1 and resume a game you started in 1.1.0 or 1.0.0. You can finish your game with the messed up graphics if you don't want to lose your score, it won't hurt anything. But when you are done, simply exit the game. And I mean quit the app altogether by pressing the home button, just backing out to the game's main menu isn't good enough. Then launch the game again and start a new map (don't resume, or the bug will happen again). After you begin a new map you will be fixed forever and you can play and resume normally.
02-16-2009, 01:24 PM
#10
Joined: Aug 2008
Posts: 536
Thanks, I was worried my installation was broken and I had to reinstall.

Are you planning any new maps?

Games Uncovered: The best iPhone gaming news and reviews.
www.gamesuncovered.com
twitter.com/gamesuncovered
youtube.com/gamesuncovered