★ TouchArcade needs your help. Click here to support us on Patreon.
12-27-2012, 12:19 PM
Joined: Dec 2011
Location: Philadelphia
Posts: 98
I haven't dug back too far into this thread, so forgive me if this has been discussed. I decided to load up the game today for the first time in a few months, and immediately I noticed a huge amount of lag and frame skipping that was never there before. I have an iPad 2 and the game used to run like butter. I had also installed it on an iPad 3 when that came out without issues, and since then I've updated it without playing so I'm not sure when this chugging issue was introduced.

I'm hoping its some setting meant for retina iPads that I can't find that I can turn off, and not something that prevalent because it makes the game unplayable right now, and I was considering the expansion upgrades. Thanks for any tips.
12-27-2012, 12:28 PM
Joined: Mar 2012
Posts: 551
Quote:
Originally Posted by AaronLee View Post
I haven't dug back too far into this thread, so forgive me if this has been discussed. I decided to load up the game today for the first time in a few months, and immediately I noticed a huge amount of lag and frame skipping that was never there before. I have an iPad 2 and the game used to run like butter. I had also installed it on an iPad 3 when that came out without issues, and since then I've updated it without playing so I'm not sure when this chugging issue was introduced.

I'm hoping its some setting meant for retina iPads that I can't find that I can turn off, and not something that prevalent because it makes the game unplayable right now, and I was considering the expansion upgrades. Thanks for any tips.
I have these issues too

12-27-2012, 09:43 PM
Joined: Mar 2011
Location: Melbourne, Australia
Posts: 795
The issue with the lag is when Game Center tries to connect. Check your internet connection and possibly sign out then back into your GC app.
12-28-2012, 07:02 AM
Seriously???...

Wait, no, really? I have to buy all the expansions again for the HD version!? What!?

I already purchased the game twice, in SD and HD. Don't make me buy all the expansion packs again. That's really lame.

Someone tell me I'm doing something wrong here... That sucks if I have to pay for Valkyrie and Supernova again...

Currently enjoying: Fieldrunners 2, Pilot's Path, True Skate, Tony Hawk Pro Skater 2, Dream of Pixels, ARC Squadron, Rage of the Gladiator, Dead Trigger, Junk Jack, Minecraft PE, and Bike Baron.
12-29-2012, 06:58 AM
Joined: Aug 2012
Posts: 53
Right, I loaded up the SD version and when I went to the hanger I was treated with an advert to clash of the clans. WHY am I getting adds when I've payed for it?????
12-31-2012, 11:56 AM
Joined: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,548
Haven't played this in a while so decided to load it up last night and I'm getting constant crashes. Mostly if I'm playing and need to put the game in sleep then the game crashes as soon as I resume my game. In the odd chance that it doesn't crash after I resume from sleep then it crashes shortly after.

Very annoying especially considering this was once one of my favorite iOS games. Glad I noticed this before I purchased the HD version for my iPad Mini which should be showing up in the mail shortly.

EDIT: alright so I deleted an re-installed and started a new file. Seems to have fixed the crashing issue. Sucks I lost my file but I'm good to go again. Kind of sucks I need to repurchase the DLC along with the HD version even though I already own them for the standard edition. Oh well.

GameCenter: DruciferBriggs (if you send a request please mention you're from TA)

Last edited by Drucifer; 12-31-2012 at 08:28 PM. Reason: Update
12-31-2012, 12:26 PM
Joined: Dec 2010
Location: What?
Posts: 307
I was thinking about buying the HD version, but I was also wondering about the expansions.

I bought the game a whiiiile ago, and noticed that, randomly, some popups with ads come up?

Twitter: @azuvidexus
12-31-2012, 01:05 PM
Quote:
Originally Posted by iosappsrock View Post
Wait, no, really? I have to buy all the expansions again for the HD version!? What!?

I already purchased the game twice, in SD and HD. Don't make me buy all the expansion packs again. That's really lame.

Someone tell me I'm doing something wrong here... That sucks if I have to pay for Valkyrie and Supernova again...
My understanding is that Valkerie is free if you have both versions installed on your device. Supernova is not though.
01-01-2013, 11:42 AM
Quote:
Originally Posted by operaguy2112 View Post
My understanding is that Valkerie is free if you have both versions installed on your device. Supernova is not though.
If I am not wrong , that promotion is already over.

On the other hand , can someone advice me whether i should get the valkyrie+supernova bundle or valkyrie only?

I saw in the forums about how much harder it is to earn money after they updated to Supernova, though I am not sure if the rebalanced economy update comes with the Supernova addon or they are separate?

So I was wondering if I should get the valkyrie addon and get a decent ship and some extra cash before getting supernova?

Thanks in advance!
01-29-2013, 08:59 AM
I just reinstalled this game on my 4s. The game spontaneously quits every time I go to the load/save game screen. Can't load an old game from iCloud or, even more troubling, can't save a new game. I've reinstalled several times...no luck. Same thing with HD version. Anyone else run into this problem?